O nas?

Ekipa ekipa-dskatla

Sem Mateja Dobovšek, skupaj s svojo ekipo, mojo družino in nekaj zunanjimi sodelavci razvijamo izdelke pod blagovno znamko Dškatla.

Smo mlado podjetje in smo družina, prav taka kot vaša. Dva predšolska navihanca, ki neizprosno testirata ideje, Primož, ki da idejam racionalnejši vidik in jaz,sanjaška Mateja, ki mi ideje za družinske zabavne urice nenehno plešejo po glavi.

 

Kako je nastala ideja?

Ideja o Družinski škatli je nastala, ko sem po drugem porodniškem dopustu ostala brez dela. Z delavsko knjižico v roki in v vrsti na Zavodu, sem le zbrala kanček dostojanstva in se začela udeleževati raznih podjetniških delavnic. Spoznala sem, kaj vse znam in zmorem. Bila sem izbrana v program BTC Campus (pomlad 2014), kjer sem razvijala idejo družinskega centra, ki se ni odvijala v pravo smer. Malce razočarana sem si ogledovala e-tečaj na temo poslovnih modelov, ki je govoril tudi o naročniških škatlah, in utrnila se je ideja. Zakaj ne bi aktivnosti, ki sem jih planirala v družinskem centru preoblikovala v škatlo (jesen 2014). Idejo sem razvijala, testirala in jo prijavila na več podjetniških natečajev. V vseh treh – Yes Start, Podjetno v svet podjetništva in Ferfl, sem bila izbrana in delo se je začelo. V programu Ferfl (podjetništvo z družbenim učinkom) sem tudi zmagala (december 2014). Ideja se je izoblikovala in pripravila sem se za vstop na trg (maj 2015).

Dškatla je postala del naše družine. Otroka uživata medtem ko testiramo ideje in sprašujeta, kdaj bosta lahko skupaj z nama lahko prodajala Dškatlo. In to je bistvo tudi Dškatle, da povezuje in skrbi za skupen čas mladih družin, ki nimajo časa iskati ideje in nakupovat material, ampak se posvetijo le skupnim zabavnim trenutkom.

 

Dosežki

  • Izbrani v programe: BTC Campus, Podjetno v svet podjetništva, Yes Start, Ferfl
  • Zmagovalci programa Ferfl – podjetništvo z družbenim učinkom (december 2014)
  • Izbrani med MOS-ove Podjetne talente 2015
  • Prejemniki Sejemskega priznanja Mestne občine Celje 2015
  • Izbrani v Reinovator Akademijo 2015

 

Drugi o nas